Hej Fastighetsägare!
Tänk på att under vinterhalvåret att inte skotta över snö till grannens tomt, det har skett under året som gått på ett antal adresser och vi i styrlesen önskar/hoppas att du som fastighetsägare tar hand om din egen snö och lägger den på din egen tomt, allt detta för att slippa osämja bland grannar.
Här samlas information om vad vi bör tänka på när det gäller våra vägar
Det åligger styrelsen att ansvara för skötseln av våra vägar. Ansvaret innebär också att planera för vägarnas skötsel på sikt.
Det är dock alla medlemmars uppgift att hjälpa till efter förmåga. Alla medlemmar behövera hjäpas åt för att hålla vägarna tillgängliga.
Vi får varje år en del av vår finansiering i form av statsbidrag. För att få behålla bidraget finns vissa villkor på framkomligheten. Det grundar sig i att underhållsfordon, sophämtning, slamsugning samt räddningsfordon ska kunna ta sig fram obehindrat. Framkomligheten kontrolleras med jämna mellanrum. Vid senaste kontrollen fick vi anmärkningar på att grenar hänger in i vägområdet och att dessa måste tas bort.
Nedhängande grenar och annat som inkräktar på vägområdet måste tas bort. Vägområdet är det område runt vägen som ligger 2 meter ut från vägkant i sidled samt 4,6 meter upp över detta. I denna "korridor" får inga hinder finnas, då utryckningsfordon och servicefordon som till exempel sophämtningen måste kunna ta sig fram.
Främst gäller det grenar som hänger in i vägområdet. Det är styrelsens sak att se till att detta efterföljs men det ligger på respektive fastighetsägares ansvar att ta bort träd och grenar som inkräktar på vägområdet.
Soptunnor får inte stå i vägområdet annat än i samband med sophämtning. Övrig tid måste dessa tas in på respektive fastighet.
Det är ett problem speciellt i samband med vägunderhåll både på sommaren och på vintern.
Skadade soptunnor som stått i vägområdet ersätts inte av vägunderhållaren.
Vanligt underhåll såsom dammbindning och hyvling.
Sidan senast 2019-08-20